Posts

Showing posts from February, 2013

Old Town White Coffee di Tg. Malim

Image
Salam, haa... baru 16 hari berpantang... aduh! lamanya rasa duduk kat umah je tak melihat alam sekeliling. Makan pun kena pantang, itu tarok bleh, ini tarok bleh.. semua tarook bleh.. Maklumlah di jaga oleh nenek dan Opah Nah. Minum pun air kopi panas n Horlics jer. Aishhh... lama pulak rasanya nk menunggu 44 hari ni. Orang makan sesedap, kita telan air liur jela. Apa mau buat.. nasibbbb badannnn. 
Dan disebabkan dah rasa terlalu lama terperap dalam rumah tak gi memana (mahu meroyan camni), Petang tadi,en husben bawak aku n baby Eiman keluar berjalan2. hihi kesian baby kecik je lagi dh kena usung sana sini. Memula gi bank, settle hal bil, pastu pejabat pos then amik mak dari kerja, pastu kami pun nyinggah di Old Town White Coffee yang baru di buka di Tg. Malim. Wah wah makin maju kampung aku ni. 
 Nasib baik baby Eiman tak meragam. Tido je sepanjang 3 jam kami keluar. Good Boy Anak Mommy!!! Ni ha, gambar kami outing.. yeay!
Jom Layan.
Nan Yang Kopi O for me n Old Town White Coffee fo…

Tukar Lampin Baby Eiman

Salam, Selamat Malam dan Salam Sejahtera, First of all aku nak ucap "Tahniah buat Nuren n Mino atas Perkabaran Gembira!! Beb, Tahniah!!" Nampaknya Baby Eiman akan ada kawan la :) hehe Oh ya, sejak 2 minggu ni, kesihatan semakin baik, luka Jahitan di Perut pun dah semakin baik. Aku dah boleh bangun dan melakukan aktiviti harian sendiri tanpa bantuan husben. Alhamdulillah, syukur! Dalam keadaan yang masih lemah ini, kami bergilir2 menjaga baby Eiman. Setakat ini Eiman tak banyak meragam. Bila bagi susu atau salin pampers, dia akan tidur balik. 2 minggu yang pertama ini Eiman banyak tidur je. Memandangkan keadaan kesihatan Mommy Eiman yang tak berapa ni, kami selang selikan Susu Ibu dan Susu Formula. Yela, kalau memalam tu tak terdayo jugak nak angkat bijik mato ni nak susu kan Eiman. Oh Tuhan, begitu tegar sungguh mereka yang fully Breast Feed! Ayoook! Susu yang kami bagi adalah suggestion dari Hospital Bersalin haritu, Jenama NOVALAC. Setakat ni baby Eiman sesuai dengan susu…

KEPENTINGAN INSURANS DAN MEDICAL CARD

Image
Salam Hari ini aku terpanggil untuk berkongsi informasi yang aku rasa penting dengan pembaca2 blog kesayanganku. Ini adalah berkenaan Keperluan Medical Card dan Insurance Nyawa. Masa memula kerja dulu, aku tak pernah dan tak tahu apa perlunya insurance. Perkara negatif yang ada dalam fahaman aku, bulan2 kena bayar duit, agen insurance tipu duit, Sakit tak boleh claim, ala macam MLM la jugak. Tapi, bila aku telah diperjelaskan dengan terperinci oleh pakcik aku yang merupakan agen insurance barulah aku faham, sebenarnya Insurance ini adalah satu pilihan dalam hidup untuk kemudahan masa hadapan.

Ha... I bukan nak jual Insurance ye sebab post ni bukan tajaan pun, aku menulis sebab terpanggil untuk berkongsi pengetahuan yang aku ada dalam selok belok Insurance ni. Pengalaman aku mengambil insurance dah masuk tahun ke 4 dan setakat ni aku tak rasa rugi langsung walaupun setiap bulan aku kena commit dengan bayaran insurance.

Diantara kebaikannya adalah:
1. Simpanan di Hari TUA Bila aku dah pe…

Whisk Cafe One Utama

Image
Salam, Aku nak update cerita makan pulak malam ni sebab dah lama tak cerita pasal makan. Sebabnya, selera makan aku pun dah kembali normal kan kan.. kerjanya makan makan dan makan... huhu bestnya Allah bagi nikmat makan. Syukur.. Jadi aku nak kongsi perihal makan lak iaitu di "Whisk Cafe One Utama". Masa ni aku gi KL sebab nak checkup baby dalam perot, so alang2 singgah jap jumpe bespreng lepak2. Oh My GOd!!! gila rindu kat KL. hihi Aku jarang2 singgah lepak2 kat OU Damansara ni, tak biasa. So my bespreng NUREN n HUBBY dia, MINO yang bawa kami jejalan kat sini. Dia kata RED  VELVET CAKE dia Masyuiookk... OMG kena cuba la. Ha yang kat bawah ni la kek dia, Thanks beb sebab belanja minum lepak n makan kek. Thanks 4 the besday treat. hihi happiinya....
Ni husben aku minum Cofee Cappucino, cantik kan?
Then  i try Cool Brew Coffee.. Sedap ni! Nak lagi! dah siap dalam botol
Gambar 4 sekawan. Yeay!!!
Ice Chocolate
Mino n Chadeq
Mak Buyong n Nuren Kitorang kalau lepak leh berjam2 lam…