Posts

Showing posts from April, 2011

My Own SPaCe

Image
Salam,
Kadang2 kita perlukan waktu untuk bersendirian.
Kadang2 kita perlukan ruang untuk menyendiri.
Kadang2 kita mahukan orang faham kita mahu bersendiri.
Kadang2 kita mahu otak untuk fikir pasal diri sendiri. hahaha

Kalau bersendiri tu maksudnya kat sebuah pulau yang pantainya bersih, ombak yang menghempas pantai disambut bayu yang bertiup.. oh great! dat is so goooood!


Atau..

Kalau dapat sebuah bilik yang penuh dengan barang2 yang comel dan bau bilik yang nyaman sekali sambil ada sebuah katil dan sebuah TV siap dipasang astro beyond! oh damn great!


atau kalau tak dapat semua tu..
ini sudah memadai
Kalau ada sebuah meja dn kerusi untuk aku duduk diam2...
=)
Komen Muvie The Roommate & Love and Other Drugs

Tajuk dia macam seram je bunyinya.. bila tengok memang agak seram la jugak.. citer pasal roomate yang ada masalah psychology.. jalan cerita dia menarik sebab jln cerita tak dijangka. watak yang di bawa pun menarik sebab perempuan tu fashion designer dengan hero lelaki yang agak …

Sarawak kali 2

Image
Salam,
Pada 14 April haritu, aku dan rakan2 pergi ke sarawak lagi buat kali ke 2, bermakna impian aku untuk makan mee kolok akan tercapai. hahahahaha..hahhahahha..hahahhaha.. sawan ketawa.
Disamping menyambung aktiviti membeli ikan terubok masin dan kek lapis. Oh.. kali ini rombongan kak limah lagi besar dari haritu. So akan jadi lebih meriah bukankah? Kali ini cita2 ke sarawak adalah untuk melihat buaya sungai rajang dan menggosok-gosok kepala buaya seperti seekor kucing yang manja. ya aku akan mencari buaya kali ini. kenapa aku begini, oh aku lupa  makan ubat rupanya. ok sambung jap lagi.
sambung...
Bila fikir kalau aku tak tulis sambung pun korang bukan tahu aku berhenti menulis. tapi takpela. takkan aku nak padam apa yang aku dah tulis nie. Ok setibanya di airport kuching, kami telah diangkut beramai2 ke Hilton... Bila sampainya kami kat sini tetiba, nama kami semua tak di book kan lagi.. aduhai.. apela nasib.. takperla, kami pun menunggu di lobi sejam dua jam.. ala kejap je.. ka…

Pergi Kerja di Sarawak sambil2 tengok negeri orang

Image
salam,
kalau nak kira ada sebulan tak update. sebab saya tak berkesempatan untuk masuk blog.. maaf ye semua.

Sebenarnya aku telah ditugaskan untuk bertugas di Sarawak.. berkampung di Kuching. So lompat2 kegembiraan sambil cakap yes yes yes!!.. seronok dapat kerja sambil tu boleh jalan2. Walaubagaimanapun, sebelum aku boleh terbang dan berjalan2 maka tugas yang perlu digalas juga adalah berat dan besar. tapi yang bestnya bos aku dah delegate siap2 dan buat perancangan, so takla rasa terbeban sangat. hehe
Maka pada 3 april kami segerombolan rombongan kak limah pun bertolak ke sarawak, tarikh pulang 7 april. ada berapa hari semua? bagus.. 4 hari.. kalau kerja 3 hari so hari last boleh shopping kan? haha.. kek kek lapis... ikan terubok masin.. key chain.. mari mari..
bila balik muka aku terbako.. sebab aku main panas.. kena bako matahari. selain itu, makanan yang aku tak boleh lupa adalah mee kolok sarawak special.. gila nya dibuat..memang aku gila.. sampai balik ke sini aku masih ingat …