Posts

Showing posts from November, 2010
Image
JALAN
Makin aku menjauhinya..
Makin aku dekat..
Makin aku cuba untuk bertenang..
Makin aku celaru..

Makin aku membetulkannya..
Makin aku khilaf..
Kebahagiaan yang ku rasa..
Ketakutan dtg menghantui..

Makin ku rasa jauhhhhh..
Makin banyak kebahagiaan diberiNya..

Aku perlu pulang!!

Pulang ke pangkuan..
Berikan landasan..
Pancarkan ku cahaya..
Sementara kebahagiaan masih ada disisi. Leeza~29 November 2010~Ith`nin

Sekian

Kakak Saya Mintak Hadiah Harijadi..isk isk

Image
Salam, Kakak : "Eii cantiknya kasut nie.. i nak kasut ni...hadiah harijadi k!"
Aku : "Eh main mintak2 hadiah pulak.. isk isk.."
Kakak : "Tak kira.. nak hadiah jugak!!"
Aku : "Yerla...Yerla.."
Kakak : "Takpeduli..nak jugak"..
Aku : "Geleng2 kepala"..isk isk

Beberapa minggu lepas pergi Alamanda.. jalan-jalan, then kakak nampak kasut ALDO dan berkenan.. memang menggunakan kuasa kakak untuk PAU adik.. isk isk... Mula-mula memang dia beria-ia nak beli high heel ALDO but then bila tengok design baru CROCS dia ubah fikiran. Em..

Aku : "Kakak! kasut CROCS kat RAK tu dah berapa pasang dah tu!!"
Kakak : "Biarla! eh...jangan jadi adik derhaka tau nanti tak cium syurga"
Aku : "Tah apa2 tah"
Kakak  : "Aku kan KAKAK!"

Ok kakak memang suka buli adik.. haha macamana pun aku tetap akan jadi adik yang shomel!! haha perasan.. Love You Alwez Sistah! Muahxx!

Design CROCS ni kebanyakannya very simple n kasual  tapi…

Kan I Pernah Cerita I ada 2 ekor Ninja

Image
Salam XOXO,
aq naks ucapkans Shelamhat Harie Rayers..u oanx mao dtgs uma aq x?  ok stop stop.. sumpah aku tak paham tulisan cani.. pening. Vocab sangat tinggi grammar apatah lagi kalau ada exam bahasa aku kompem tak lulus.. =)

Bahasa FB remaja millenium, makin tak paham, dulu org cakap bahasa SMS merosakkan bahasa, tapi bila tengok sekarang.. lagi2 tak paham..

Kesian.

Berbalik pada tajuk cerita, kalau aku tak pernah introduce, aku nak bgtahu aku ada 2 ekor ninja iaitu MIMO n MOMO.. hampir setahun menjaga 2 ekor budak junior itu. Yang sedihnya sekarang, hampir sebulan tak jumpa rasa rindu sangat. Disebabkan lately aku memang banyak outstation jadi aku tak cukup masa nak jaga mereka apatah lagi melatih mereka kungfu dan bermain kayu.  hihi so telah sub con pada nenek ninja untuk jaga mereka. Sebenanya nenek yang offer nak jaga.
Budak 2 orang tu memang dah nakal sekarang.. eii.. geram malas nak berlatih. macamana pun aku sangat sayang mereka, bila dah besar skit lg kalau tak berjaya jd n…

Hari Khamis Juga Melakukan KeGeraman Menonton The Other Guys

Image
Salam, Khamis lepas, melakukan KeGeraman lagi iaitu dengan menonton The Other Guys. Cerita ini super lawak tak hengat.. kalau nak tengok sila clear kan semua yang ada di dalam perut sehingga kosong then baru masuk panggung ye. Pelakonnya Will Farrell dan Mark Wahlberg memang bisa membuatkan gigi kalian bertburan di atas lantai.. Pelakon Undangan The Rock, cis itu lagi kelaka.. mati sia-sia..tak leh blah
Eva Mandez yang super damn seksi adalah bini si nurd yang pakai cermin mata tue, Will Farrel. adalah sangat menyakitkan hati semua jajaka jejaki yang melihatnya.. hi hi .. Jalan cerita mudah dan tak disangka sangkal lagi.. Sila Tonton yer kalau anda berasa tertekan kerana Raya Haji ni rasa nak balik kampung dan rehat puas-puas dan makan lemang banyak2 tapi malangnya cuti dah habis..macam saya.. hihi =D Tolong.. nak balik!!


Watch the Official THE OTHER GUYS Trailer in HD

Sekian, Selamat menyambut Raya Haji!
Terima kasih iz, kerana menonton besama saya =D

Hari Ahad Melakukan KeGeraman dengan Menonton Rise of the Mummy

Image
Salam, Hari Ahad iaitu semalam bersama Kakak n Zeti pergi menonton wayang cerita Rise of The Mummy. Memandangkan sudah penat berbaring sahaja kerana demam, jadi aku memerlukan Cas-Cas yang Sangat Positif yang selalunya boleh dapat dari gelak ketawa bahak2. So, layan movie cerita kelaka, cita ni memang light jer, no pressure, walaupun mengarut dan lawaknya macam tak logik sebab motif utama cerita ni untuk  dihidupkan balik Doktor Firaun sebab nak mengubati adik Si Adele (heroin). Takan kering gusi melihat aksi ganas si Adele ni, dan tah tiba2 ada Binatang Jurasic Park , Firaun dan Kapal Titanic.. ok.. memang macam2 ada.
Tapi ada satu part yang tak berapa nak syok sangat sebab dalam cerita ni ada part Orang Arab yang tamak dan sanggup membunuh kerana emas. Bila Orang Arab ni nampak emas mereka meyebut "Allahuakbar!!"..tak menggambarkan langsung sifat2 orang Islam yang baik. Nampak manipulasi kepada orang Arab dan Islam yang tak selaras langsung dengan ajaran Islam yang sebenar.…

... di suatu petang

Image
Mencari satu tempat meluahkan perasaan,
Banyak yang terjadi,
Tak pernah tahu apa kesudahannya,
Tapi selalu pendam sendiri sahaja,

Susah nak tegur,
Takut berkecil hati,
Baik diam-diam sahaja,

Bukan nak memberontak tapi nak luahkan apa yang tak boleh diulas setiap butir,
Tersemat di suatu sudut hati,
Tapi tak pernah mengharap,
Menadah tangan berdoa,
Semoga yang diberikan yang terbaik,

Tetapi jika nasib sudah ditentukan,
Walaupun berat..
Tetap akan ku GALAS,
Walaupun sayangku sepenuh hati.

13-10-2010
Leeza